Xtreme Download Manager
Xtreme Download Manager is een krachtig hulpmiddel om de downloadsnelheid te verhogen tot wel 500%, opslaan van streaming video's van YouTube, Metacafe, DailyMotion, Google Video of elke andere website, het hervatten van (af)gebroken downloads en het op downloaden via een tijdschema.
XDM maakt gebruik van geavanceerde dynamische segmentatie algoritme, datacompressie en hergebruik verbinding om het downloadproces te versnellen. Xtreme Download Manager ondersteunt HTTP, HTTPS en FTP-protocollen, firewalls, proxy servers, automatische proxy scripts, bestands omleidingen, cookies, autorisatie etc.

Kenmerken;
 • Bestanden downloaden op de maximaal haalbare snelheid. (5-6 keer sneller)
 • Werkt met alle versies browsers. XDM kan integreren met elke browser (Microsoft Edge, Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari of elk ander programma dat een bestand van internet probeert te downloaden)
 • XDM kan video's opslaan van YouTube, Daily Motion, Metacafe of andere populaire video sharing sites.
 • Werkt met Windows ISA, ondersteunt Auto proxy, NTLM, Kerberos authenticatie.
 • Ondersteunt HTTP, HTTPS, FTP protocollen met Authenticatie, Proxy Servers, Cookies, Redirection enz.
 • Hervatten (af)gebroken downloads veroorzaakt door een probleem met de verbinding, stroomuitval of sessie expiratie.
 • Batch download, klembord monitoring, automatische antivirus controle, planner, afsluiten van het systeem na download voltooid.

Systeemvereisten
 • Minimum JRE: 1.6.0 Build 22 GA


Xtreme Download Manager op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van Xtreme Download Manager
Download xdman.zip (527Kb). Maak een map(directory) met de naam "xdman". Kopieer de inhoud van het bestand "xdman.zip" naar de map(directory). Het programma wordt verward met de setup op deze pagina. Het wil naar de home directory schrijven. De eerste fout is dat het de ".xdm" directory niet kan vinden. Na de eerste start moet je het programma instellen met de juiste paden. Bewaar de setup. Sluit XDM af. Ga naar de [drive: xdman]\xdman\.xdm map(directory) en wis de bestanden ".xdm"; ".xdmauth"; ".xdmconf". De "temp" directory mag niet verwijderd worden. Ga weer naar de instellingen en geef de juiste paden in. Het klinkt vreemd, maar de fout kwam niet terug. Controleer of de bestanden ".xdm" en ".xdmconf" opnieuw geschreven worden. Als je niet zeker bent, wijzig iets en bewaar opnieuw, controleer opnieuw met de datum/tijd stempel. De "." voor de namen is GEEN typefout!

Het xdm.cmd bestand
Met dit bestand start het programma Xtreme Download Manager. Ik heb een xdm.cmd bestand met de volgende inhoud;
@echo off
SET CLASSPATH=
set path=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160ga5\bin
[station: xdman]
cd [station: xdman]\xdman
java -Duser.home=[station: xdman]\xdman -jar xdm.jar 2>xdman-bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte mappen(directories), een voor Java en een voor Xtreme Download Manager met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

 • [station: java] = station met Java
 • [station: xdman] = station met Xtreme Download Manager

moeten dus vervangen worden door echte schijfletters. Bewaar het bestand en geef het de naam "xdm.cmd" of gebruik het bestand uit onderstaande distributie. Dit bestand wordt gekopieerd naar de "xdman" map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan. Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: xdman]\xdman\xdm.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "Xtreme Download Manager" worden opgegeven. In onderstaande distributie zit een geschikt OS/2 icoontje.

Parameters / opties verklaard
 • Met de opgave "-Duser.home=[station: xdman]\xdman" wordt ervoor gezorgd dat Xtreme Download Manager alle benodigde bestanden in de eigen directory opslaat inplaats van in de Home directory.
 • De toevoeging "2>xdman-bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) bewaard worden in het bestand "xdman-bugs.txt". De 2 in "2>" is geen typefout!

Download
In het bestand zit het bovenstaande cmd bestand (alle schijfletters staan op C:) en een OS/2 Xtreme Download Manager icoontje: ecs-xdman.zip.

revisie 9 augustus 2016