XtremeMP
XtremeMP is een gratis stabiel open-source platform onafhankelijke mediaspeler met visuele effecten - geschreven in 100% Java. De huidige versie implementeert slechts een muziekspeler met visuele effecten. Ondersteuning voor andere media komen in toekomstige versies. Het biedt de gebruiker een grafische interface voor het kiezen van muziekbestanden en afspeellijsten - en bevat ondersteuning voor veel audio-bestandsformaten, waaronder .spx, .snd, .AIFC, .aif, .wav, .au, .flac, .mp1, .mp2 , mp3, ogg, aac, en .m4a. De code is modulair om op eenvoudige manier kernmodules (zoals audioprocessor, de FFT-analyse, de afspeellijstbeheer module en meerdere visuele effecten) te gebruiken in andere projecten zoals externe bibliotheken.

Kenmerken
 • Een simpele en intuïtieve gebruikers interface
 • Afspelen van verschillende audio standaarden: aac audio (aac, m4a) mpeg audio (mp1, mp2, mp3), ogg vorbis, flac, speex, wav, aiff (aifc, aif), au (snd).
 • Omdat het geschreven is in Java werkt het op de meeste systemen: Windows, Linux, Mac OS X, OS/2, eComStation
 • Volledig gratis en open-source

Systeemvereisten
 • Minimum JRE: 1.6.0 Build 22
 • Een snelle harde schijf, hoog toerental en hoge leessnelheden
 • Een Pentium 4 of betere processor, een enkele kern heeft met bepaalde instellingen zijn "handen vol".


Xtrememp op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van XtremeMP
Download xtrememp-0.7.0-bin.zip. Maak een map (directory) "xtrememp". Open het zip-bestand en ga in de subdirectory "xtrememp-0.7.0-bin". Kopieer de bestanden in deze directory naar de nieuwe map "xtrememp". Dat is alles. Wis Windows en Linux bestanden. De volgende versie "xtrememp-0.8.0-bin.zip" werkt alleen met minimaal Java 7.

Het xtrememp.cmd bestand
Deze versie van Xtrememp werkt met Open JDK in OS/2-eCS. Ik heb een xtrememp.cmd bestand met de volgende inhoud;
@echo off
set path=[station:java]\JAVA160\bin
set BEGINLIBPATH=[station:java]\JAVA160\bin
[station:xtrememp]
cd [station:xtrememp]\xtrememp
java -Duser.home=C:\xtrememp -jar XtremeMP.jar 2>XtremeMP-bugs.txt
Ik gebruik 2 verschillende mappen (directories), een voor Java en een voor XtremeMP met de door dit programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

 • [station: java] = station met Java
 • [station: xtrememp] = station met XtremeMP

moet worden vervangen door echte schijfletters. Bewerk en sla het bestand "xtrememp.cmd" uit de distributie op. Dit bestand wordt gekopieerd naar de "xtrememp" map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan. Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: xtrememp]\xtrememp\xtrememp.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "XtremeMP" worden opgegeven. Uit het bestand "XtremeMP-ecs.zip" kan het icoontje worden gekopieerd.

Parameters / opties verklaard
 • De specificatie "-Duser.home=[station: xtrememp]\xtrememp" zorgt ervoor dat XtremeMP alle noodzakelijke bestanden in eigen map (directory) opslaat in plaats van opslaan in de home directory. Als je deze regel vergeet komt het programma tijdens het opstarten met de vraag waar de bestanden moeten worden opgeslagen!
 • De opgave "2>XtremeMP-bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) worden bewaard in het bestand "XtremeMP-bugs.txt". De 2 in "2>" is dus geen typefout! Je kunt deze toevoeging er uit laten als je geen probleem rapporten wil hebben.

Download
In het bestand zit bovenstaand cmd bestand (alle schijfletters staan op C:) en een OS/2 XtremeMP icon: XtremeMP-ecs.zip.

revision July 8, 2016