Jreepad
JreePad is een uitstekende gratis "persoonlijke database" programma - het is een geweldige manier om al je persoonlijke notities, gedachten, taken, recepten, herinneringen, enz. te organiseren.

belangrijkste kenmerken;
 • Een Jreepad bestand bestaat uit een mooie eenvoudige boomstructuur, en elk "knooppunt" heeft een gekoppeld "artikel" - dit kan platte tekst, HTML of gegevens in tabelvorm zijn.
 • Knooppunten kunnen heel intuïtief worden herschikt met drag-and-drop-functionaliteit (of met het toetsenbord), dus het is makkelijk om je gedachten te ordenen.
 • Er is een zeer krachtige en intučtieve zoekfunctie om een stuk tekst in een substructuur te zoeken.
 • Hyperlink ondersteuning: selecteer een link en je kunt het volgen - of het nu HTTP, FTP, mailto :, "knooppunt: // "(zoals gebruikt in Jreepad), of zelfs Wikistijl links!
 • Geïntegreerde zoekfunctie van Google
 • Laden/opslaan van Treepad (.HJT) bestanden, compatibel met Treepad Lite (zodat u bestanden met Windows-gebruikers kunt delen)
 • ... en nog veel meer, natuurlijk.

Systeemvereisten
 • Minimum Java versie 1.4.2


Jreepad op een eComStation machine met Open JDK

Installeren van Jreepad
Download Jreepad-1.6rc3-allplatforms.zip. Maak een map(directory) "jreepad". Unzip het bestand "Jreepad-1.6rc3-allplatforms.zip" in de subdirectory. Dat is het voor nu.

Het Jreepad.cmd bestand
Met dit bestand start het programma Jreepad. Ik heb een Jreepad.cmd bestand gemaakt met de volgende inhoud;
@echo off
set path=[station: java]\JAVA160\bin
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160\bin
set CLASSPATH= 
[station: jreepad]
cd [station: jreepad]\jreepad
java -jar Jreepad-1.6rc3.jar 2>jreepad-bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte mappen(directories), een voor Java en een voor Jreepad met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

 • [station: java] = station met Java
 • [station: jreepad] = station met Jreepad

moeten dus vervangen worden door echte schijfletters. Bewaar het bestand en geef het de naam "Jreepad.cmd" of gebruik het bestand uit onderstaande distributie. Dit bestand wordt gekopieerd naar de "jreepad" map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan. Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: jreepad]\jreepad\Jreepad.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "Jreepad" worden opgegeven. In onderstaande distributie zit een geschikt OS/2 icoontje.

Parameters / opties verklaard
 • De opgave "2>jreepad-bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) bewaard worden in het bestand "jreepad-bugs.txt". De 2 in "2>" is dus geen typefout!

Download
In het bestand zitten bovenstaande cmd bestanden (alle schijfletters staan op C:) en een OS/2 Jreepad icoontje: jreepad-ecs.zip.

revisie 10 juli 2016