Wat is Domination?
Het klassieke "World Domination" spel is een spel van militaire strategie waarin je strijd om de wereld te veroveren. Om te winnen moet je gewaagde aanvallen uitvoeren en jezelf over uitgestrekte continenten op alle fronten verdedigen. De gevaren alsmede de beloningen zijn hoog. Net als de wereld binnen handbereik is kan je tegenstander terugslaan en alles wegnemen!

Systeemvereisten
  • Minimaal JRE versie is 1.4
  • Grafische kaart met een resolutie van minimaal 1024x768 met 16-bits kleurdiepte.
  • 64Mb RAM

Domination op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van Domination
Download Domination_1.1.1.7.zip. Open het bestand met een bestandsbeheerder, bijvoorbeeld FC/2. Kopieer de map "Domination" naar een geschikte plaats op de harde schijf. Je kunt ook zelf een map aanmaken en de inhoud van de map "Domination" naar deze nieuwe map kopieëren. Wis de submappen "Domination.app" en "Map Editor.app", deze mappen zijn voor Apple systemen. Wis de bestanden die beginnen met een punt, ook deze bestanden zijn voor Apple systemen. Wis alle bestanden met de extensie ".cmd", ".sh" en ".exe". Deze bestanden zijn voor Windows en Linux systemen.

Het te gebruiken cmd bestand
Domination werkt goed samen met Open JDK in OS/2-eCS. Ik heb een Domination.cmd bestand met de volgende inhoud;
@echo off
set BEGINLIBPATH=[drive: java]\JAVA160ga5\bin
set path=[drive: java]\JAVA160ga5\bin
[drive: Domination]
cd [drive: Domination]\Domination
java -jar Domination.jar
Ik gebruik 2 aparte mappen (directories), een voor Java en een voor Domination zelf met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

  • [drive: java] = station met Java
  • [drive: Domination] = station met Domination

moeten dus vervangen worden door echte schijfletters. Bewaar het bestand en geef het de naam Domination.cmd. Dit bestand wordt gekopieerd naar de Domination map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan.

Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: Domination]\Domination\Domination.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "Domination" worden opgegeven.

Download
In het bestand zit bovenstaand cmd bestand (alle schijfletters staan op C:) en een OS/2 Domination icoontje: Domination-eCS.zip.

revisie 2 februari 2018