Spice Trade
Spice Trade is een RPG/strategie/avonturenspel over een arme kruidenboer in het 12e-eeuwse Bagdad-gebied. Begin bij niets en domineer een ander continent. Verspreid de invloed van je cultuur terwijl je je eigen rijk creëert! Sinds de 14e eeuw was Europa een wereldwijde supermacht toen het andere continenten begon te koloniseren. Maar wat als de geschiedenis anders was gegaan? Hoe zou Europa eruit zien als Azië de overhand had gehad? Abu Al-Qazzaz is de hoofdpersoon in Spice Trade. Hij is een arme jongeman uit Bagdad, die een huis en wat land heeft geërfd ... oh, en hij wil ook trouwen. Abu besluit zijn geluk te beproeven in het kruidenspel. Hij moet voorkomen dat de Europese landen een handelsmonopolie krijgen. Zal Abu de Europeanen kunnen verslaan in de kruidenhandel? Zou Europa anders zijn geweest? Hoe? Jij beslist!

Systeemvereisten
  • Versie 1.4.2 (niet getest, heb het van de homepage)
  • Getest met JRE versie 1.6.0 Build 27 GA5 (2013-02-17)


Spice Trade op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van Spice Trade
Download het bestand Spicetrade-1.2.jar (194.9Mb, geen typefout!). Maak een map(directory) "spicetrade" of iets vergelijkbaars dat je het beste uitkomt. Kopieer het bestand "Spicetrade-1.2.jar" naar de nieuw gemaakte map(directory). Dat is het! Je kunt meer informatie (tutorial) vinden op de Spice Trade pagina(Engelstalig).

Het gebruikte spicetrade.cmd bestand
Spice Trade werkt met Open JDK in OS/2-eCS. I heb een "spicetrade.cmd" bestand gemaakt met de volgende inhoud;
@echo off
set CLASSPATH=
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set path=[station: java]\JAVA160ga5\bin
[station: spicetrade]
cd [station: spicetrade]\spicetrade
java -Duser.home=[station: spicetrade]\spicetrade -jar Spicetrade-1.2.jar 2>spicetrade-bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte mappen(directories), een voor Java en een voor Spice Trade met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

  • [station: java] = station met Java
  • [station: spicetrade] = station met Spice Trade

moet worden vervangen door echte schijfletters. Bewerk het bestand uit de onderstaande distributie, d.w.z. pas station en mappen(directories) aan. Sla "spicetrade.cmd" op en kopieer het naar de map(directory) "spicetrade" als je dat nog niet had gedaan.

Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: spicetrade]\spicetrade\spicetrade.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "Spice Trade" worden opgegeven. In de distributie zit ook een OS/2 icoontje.

Ik wil erop wijzen dat dit een manier is om het programma te starten, OS/2 en zijn opvolgers hebben veel meer manieren om een Java-programma te starten.

Parameters / opties verklaard
  • Met de opgave "-Duser.home=[station: spicetrade]\spicetrade" wordt ervoor gezorgd dat Spice Trade alle benodigde bestanden in de eigen directory opslaat in plaats van in de Home directory.
  • De opgave "2>spicetrade-bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) worden bewaard in het bestand "spicetrade-bugs.txt". De 2 in "2>" is geen typefout! Het bestand blijft leeg op mijn machine.

Opmerkingen bij het uitvoeren van Spice Trade
Het is een enorm bestand, maar zelfs met slechts 1Gb geheugen kan het worden afgespeeld. Geluid werkt. Meestal moet je twee keer op de opties/menu-items klikken voordat ze werken. Wees in sommige gevallen geduldig. Als het spel begint neemt het je volledige scherm in beslag. Geen paniek, dit is normaal. Je kunt teruggaan of door de menu-opties in het menu te gebruiken, of je gebruikt de OS/2-optie van Ctrl+Esc-toetsen en gaat naar X-Center of welk menusysteem je ook gebruikt. Bijna vergeten, lees de tutorial!

Download
In het bestand kun je alle benodigde bestanden vinden, de stationsletters in het opdrachtbestand zijn ingesteld op C:. Het bestand kun je hier downloaden: spicetrade-os2.zip. Denk eraan dat je ook Spicetrade-1.2.jar moet downloaden.

revisie 1 augustus 2020