Wat is JPhotoBrush Pro ver 1.3?
JPhotoBrush Pro is een Multi-Platform Beeldbewerking/verbeteren/retoucheren toepassing met diverse filters, effecten en transformatie met een gebruiksvriendelijke interface. Dit pakket bevat een breed scala van effecten die alleen op dure commerciële editors te vinden zijn. Het is met succes getest op veel besturingssystemen. Het is gebruiksvriendelijk genoeg voor de gewone gebruiker die zijn/haar foto's wil verbeteren, maar ook krachtig genoeg voor professionele graphics. De nieuwe versie wordt geleverd met een GIF-animatie tool, verbeterde toepassing voor het bladeren door afbeeldingen en een afbeeldingen serieverwerker.

Eigenschappen
 • Het laden en opslaan van JPG, GIF, PNG, BMP, TIF, TGA, Macintosh PICT-, Windows ICO, PhotoShop PSD, XPM, WBMP enz.
 • Standaard functies: helderheid/contrast, gamma, R/G/B correctie en grijs schalen, kleuren inversie enz.
 • Filters: verschillende types van vervagen/verzachten, verscherpen, rand detectie, reliëf, maximum minimum, drempelwaarde.
 • Effecten: ontelbare gafe effecten zoals Diffuus, Mozaïek, Horizontale jaloezieën, enz.
 • Selectie: delen in een afbeelding kunnen worden geselecteerd en gesleept/gekopieerd/geknipt/verwijderd/ bijgesneden en geplakt als een nieuwe selectie of nieuwe afbeelding.
 • Tekst: verschillende types van anti-aliased tekst inclusief 3D tekst, schaduw tekst, cirkelvormige tekst, geschetste tekst met instelbare opties
 • Klembord ondersteuning: hiermee kunnen beelden van en naar native toepassing worden gekopieerd.
 • JPhotoAnim, is een onderdeel van JPhotoBrush Pro (sinds versie 1.3), biedt een krachtige, eenvoudige manier om geanimeerde GIF te maken van diverse afbeeldingen. Het bevat ook een banner tovenaar waardoor u kunt genereren scrollen banners.
 • De lijst loopt nog wel even door...

Systeemvereisten
 • Bij voorkeur 1024 x 768 resolutie. Minimale resolutie is 600 bij 800.
 • Minimale CPU-snelheid is 800 MHz Intel Pentium of gelijkwaardig. Aanbevolen is 1 GHz Intel Pentium of gelijkwaardig.
 • Minimaal JRE versie is 1.4.
 • Het programma neemt ongeveer 1,3 Mb in beslag, op de vaste schijf is 50Mb nodig als tijdelijke verwerkingsruimte.
 • Genoeg intern geheugen afhankelijk van de omvang van het te bewerken beeld.

JPhotoBrush op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van JPhotoBrush
Download jphotobrushpro.zip. Maak een map(directory) "JPhotoBrush". Unzip het zip-bestand naar de nieuwe map "JPhotoBrush". Maak een nieuw programma object of kopieer deze uit onderstaand bestand. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: JPhotoBrush]\JPhotoBrush\JPhotoBrush.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "JPhotoBrush" worden opgegeven. Heel bijzonder, er wordt zelfs aan OS/2 gedacht, het is alleen wel achterhaald.

Het te gebruiken cmd bestand
JPhotoBrush werkt goed met Open JDK in OS/2-eCS. Ik heb een JPhotoBrush.cmd bestand met de volgende inhoud;
@echo off
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160\bin
set path=[station: java]\JAVA160\bin
[station: JPhotoBrush]
cd [station: JPhotoBrush]\JPhotoBrush
java -Xmx512m -Duser.home=[station: JPhotoBrush]\JPhotoBrush -jar JPhotoBrush.jar 2>JPhotoBrush_bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte partities, een voor Java en een voor JPhotoBrush zelf met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

 • [station: java] = station met Java
 • [station: JPhotoBrush] = station met JPhotoBrush

moeten dus vervangen worden door echte schijfletters. Bewaar het bestand en geef het de naam JPhotoBrush.cmd of gebruik, al dan niet aangpast, het command bestand uit onderstaande distributie. Dit bestand wordt gekopieerd naar de JPhotoBrush map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan.
Met de opgave "-Duser.home=[station: JPhotoBrush]\JPhotoBrush" wordt ervoor gezorgd dat JPhotoBrush alle benodigde bestanden in de eigen directory opslaat inplaats van in de Home directory.
De opgave "2>JPhotoBrush_bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) bewaard worden in het bestand "JPhotoBrush_bugs.txt". De 2 in "2>" is dus geen typefout!

Download
In het bestand zit bovenstaand cmd bestand (alle schijfletters staan op C:), een tekst bestand met registratiesleutel en een OS/2 JPhotoBrush icoontje: JPhotoBrush-eCS.zip.

revisie 24 oktober 2012