Wat is Jar Explorer?
Jar Explorer is een eenvoudige, makkelijk te gebruiken toepassing om door de inhoud van jar-bestanden te bladeren. Het bevat ook een class decompiler.

Systeemvereisten
  • Minimum SDK 1.6.0 Build 22 GA (2011-06-27)


Jar Explorer op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van Jar Explorer
Download JarExplorer-jdk1.5-2.2.1.zip (1.350Kb). Maak op een schijf een map(directory) aan met de naam "jarexplorer" of iets wat je het beste past. Open het zip bestand, je ziet dan een map(directory) met de naam "JarExplorer-jdk1.5-2.2.1". Open deze map(directory) en kopieer de inhoud naar de net aangemaakte nieuwe map(directory). Dat is alles.

Het cmd bestand
Het programma werkt goed met Open JDK in OS/2-eCS. Ik heb een jarexplorer.cmd bestand met de volgende inhoud;
@echo off
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set path=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set CLASSPATH=
[station: Jar Explorer]
cd [station: Jar Explorer]\jarexplorer
java -Duser.home=[station: Jar Explorer]\jarexplorer -jar jarexplorer.jar 2>jarexplorer-bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte mappen(directories), een voor Java en een voor Jar Explorer met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

  • [station: java] = station met of de runtime versie van Java of de ontwikkelaar versie (SDK) van Java! (aan jou de keuze)
  • [station: Jar Explorer] = station met Jar Explorer

moeten dus vervangen worden door echte schijfletters. Bewaar het bestand en geef het de naam van jouw keuze of gebruik het bestand uit onderstaande distributie. Dit bestand wordt gekopieerd naar de "jarexplorer" map(directory). Verder kunnen paden anders zijn, pas dit naar behoefte aan.

Parameters / opties verklaard
  • Met de specificatie "-Duser.home=[station: Jar Explorer]\jarexplorer" wordt ervoor gezorgd dat Jar Explorer alle benodigde bestanden in de eigen directory opslaat inplaats van in de Home directory.
  • De toevoeging "2>jarexplorer-bugs.txt" zorgt ervoor dat foutmeldingen in het bestand "jarexplorer-bugs.txt" worden bewaard. De 2 in "2>" is geen typefout!

Opstarten van het programma
Ik heb de drop functie niet getest, dit is het eerste wat je ziet als het programma de werkruimte opent. Ik heb het menu gebruikt. Je kunt klikken op pictogrammen en er gebeurt dan iets. Maar als je de decompiler wil gebruiken moet je die andere muisknop gebruiken (ik weet niet of het links of rechts is, ik gebruik een pen als een muis). Je krijgt dan een pop-up met keuzes, zie de foto. Het programma in de test heet "See" en heeft een probleem met onze Java-versie. Leuke kandidaat om te zien wat er mis gaat. Iets anders kan gehaald worden uit de bestandsnaam van het opgehaalde bestand. In de naam komt voor "jdk1.5", dus software geschreven met jdk1.6 en nieuwer kan mogelijk niet correct worden gedecompileerd.

Jar Explorer op een eComStation machine met OpenJDK


Download
In het bestand zit bovenstaand cmd bestand (alle schijfletters staan op C:) en een Jar Explorer icoontje: jarexplorer-ecs.zip.

revisie 9 juli 2017