Super Mario Bros Java
Super Mario Bros Java is een gratis open source recreatie van de Arcade classic. Een opstartscherm geeft je opties om of in volledig scherm of in een venster te draaien, met of zonder audio. Daarna werkt alles min of meer zoals je zou verwachten: pijltjestoetsen om te bewegen, X te springen, Z om te vuren, enzovoort.

Systeemvereisten
  • Minimaal JRE versie 1.6


Super Mario Bros Java op een eComStation machine met Open JDK


Installeren van Super Mario Bros Java
Download het bestand Mario.jar. Maak een map(directory) "mario" of iets vergelijkbaars dat je het beste uitkomt. Kopieer het bestand "Mario.jar" naar de nieuw aangemaakte map(directory). Dat is alles!

Het gebruikte mario.cmd bestand
Super Mario Bros Java werkt met Open JDK in OS/2-eCS. Ik heb een "mario.cmd" bestand met de volgende inhoud;
@echo off
set BEGINLIBPATH=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set path=[station: java]\JAVA160ga5\bin
set CLASSPATH=
[station: mario]
cd [station: mario]\mario
java -Duser.home=[drive: mario]\mario -jar mario.jar 2>mario-bugs.txt
Ik gebruik 2 aparte mappen (directories), een voor Java en een voor Super Mario Bros Java met de door het programma aangemaakte bestanden. De in het cmd bestand gebruikte verwijzingen;

  • [station: java] = station met Java
  • [station: mario] = station met Super Mario Bros Java

moet worden vervangen door echte schijfletters. Bewerk het bestand uit de onderstaande distributie, d.w.z. pas station en mappen(directories) aan. Bewaar het bestand "mario.cmd" en kopieer het naar de "mario" map(directory).

Maak een nieuw programma object. Geef pad en de bestandsnaam op: "[station: mario]\mario\mario.cmd". In het tabblad Sessie de selectievakjes "OS/2 venster", "Starten als pictogram" en "Venster sluiten bij einde programma" aanvinken. In het tabblad Algemeen kan bij naam "Super Mario Bros Java" worden opgegeven. In de distributie zit ook een OS/2 icoontje.

Parameters / options explained
  • Met de opgave "-Duser.home=[station: mario]\mario" wordt ervoor gezorgd dat Super Mario Bros Java alle benodigde bestanden in de eigen directory opslaat inplaats van in de Home directory.
  • De opgave "2>mario-bugs.txt" zorgt ervoor dat alle probleem meldingen (bugs) worden bewaard in het bestand "mario-bugs.txt". De 2 in "2>" is geen typefout! Het bestand blijft leeg op mijn machine.

Instellingen en handleiding
Bij de eerste keer opstarten krijg je een klein scherm met vier opties te zien;

Super Mario Bros Java opties menu


Laat "Fullscreen" en "Sound" uitgevinkt. Wanneer "Fullscreen" is aangevinkt krijg je een foutmelding en het systeem hangt, je kunt uit deze situatie komen zonder opstarten door de PID te verwijderen (killing). Ik kreeg fouten met "Geluid" aangevinkt, zelf even proberen. De optie "Bufferstrategy" is onduidelijk, ik heb het aan- en uitgevinkt gebruikt. De optie "Skip This Next Time" is op mijn systeem niet aangevinkt, maar als het programma goed werkt kun je ervoor kiezen om deze optie aan te vinken. Als je per ongeluk alles had aangevinkt en je systeem hangt, dan kun je de PID verwijderen en daarna ga je naar de directory en verwijder je het bestand "Setting.txt". Dit zal het opties menu opnieuw tonen bij het opstarten.

Er is geen geschreven handleiding, de enige hulp is dit scherm;

Super Mario Bros Java help scherm


Download
In het bestand zit het bovenstaande cmd bestand (alle schijfletters staan op C:) en een OS/2 Super Mario Bros Java icoontje: mario-ecs.zip.

revisie 16 juni 2017